top of page

Ons verhaal

2020_05_20_0390.jpg

De wereld een beetje zonniger maken; dat doel hadden wij, Erik Wieffer (links op foto) en René Hendriks (rechts op foto), in 2015 voor ogen. Sinds de oprichting van TPSolar timmeren we hard aan de weg. Inmiddels wekken de 6 zonneparken van TPSolar in Nederland circa 60 MWp op en voorzien wij meer dan 17.000 huishoudens van groene stroom. 

Missie

Onze missie om ecologisch verantwoorde zonneparken te ontwikkelen en te realiseren op alle mogelijke geschikte locaties in Nederland staat dan ook nog steeds fier overeind. Wij ontwikkelen, bouwen, financieren en beheren onze zonneparken zelf. Een goede samenwerking  met landeigenaren, agrariërs, bewoners, gemeenten, provincies en energiecoöperaties staat daarbij voorop. Wij zijn er trots op dat onze zonneparken een bijdrage leveren aan de klimaatdoelstellingen van Nederland.
 

Erik Wieffer

Erik werkte jarenlang in de internationale verkoop. Geïntrigeerd door duurzame energie, kwam hij  via de handel in glas voor zonnepanelen al snel in de markt van zonne-energie terecht. Over het opstarten van TPSolar hoefde hij niet lang na te denken: "Ik wilde onderdeel zijn van de verduurzaming van Nederland en een constructieve bijdrage aan de energietransitie leveren. TPSolar staat voor vertrouwen, samenwerking en transparantie. Als klein, flexibel team kunnen wij projecten van A tot Z ontwikkelen."

 

René Hendriks

René werkte jarenlang voor een multinational tot hij besloot voor zichzelf te beginnen. Na gehandeld te hebben in glas voor zonnepanelen, greep hij in 2014 de kans aan om onder het SDE+ subsidiesysteem zonneparken in Nederland te gaan ontwikkelen. TPSolar werd een jaar later geboren. "Ik wil graag mijn steentje bijdragen aan de energietransitie. Als familiebedrijf vind ik het belangrijk Nederland schoon achter te laten voor de volgende generaties. Wat TPSolar onderscheidt? Snelheid van handelen, inventiviteit en innovatie. We zijn misschien niet de grootste partij om mee samen te werken, maar wel de fijnste."

bottom of page