Logo

Ons verhaal

De wereld een beetje zonniger maken. Dat hadden wij, Erik Wieffer (links op foto) en René Hendriks (rechts op foto), bij de oprichting in 2015 voor ogen. Inmiddels wekken de acht zonneparken van TPSolar in Nederland circa 60 MWp op. Hiermee voorzien wij circa 25.000 huishoudens van groene stroom.

Missie: ecologische zonneparken ontwikkelen

Onze missie? Zonneparken ontwikkelen op een ecologische en maatschappelijk verantwoorde manier. Wij zetten multifunctioneel ruimtegebruik daarbij centraal. Oftewel: slim omgaan met de ruimte op de zonneparken. Dit realiseren we op alle geschikte locaties in Nederland.

De zonneparken ontwikkelen, bouwen, financieren en beheren we zelf. Voorop staat een goede samenwerking  met landeigenaren, agrariërs, bewoners, gemeenten, provincies en energiecoöperaties. Onze zonneparken leveren een belangrijke bijdrage aan de klimaatdoelstellingen van het land. Daar zijn we opgewekt over en best een beetje trots op.

René Hendriks (links) en Erik Wieffer (rechts)

Erik Wieffer

Erik werkte jarenlang in de internationale verkoop. Via de handel in glas voor zonnepanelen kwam hij al snel in de markt van zonne-energie terecht. Bevlogen als-ie is startte hij TPSolar op: “Ik wilde onderdeel zijn van de verduurzaming van Nederland en een constructieve bijdrage aan de energietransitie leveren. TPSolar staat voor vertrouwen, samenwerking en transparantie. Als klein, flexibel team kunnen wij projecten van A tot Z ontwikkelen.”

René Hendriks

René werkte jarenlang voor een multinational. Ook hij handelde in glas voor zonnepanelen, tot hij in 2014 de kans greep onder het SDE+ subsidiesysteem zonneparken in Nederland te gaan ontwikkelen. Een jaar later is TPSolar geboren. “Ik wil graag mijn steentje bijdragen aan de energietransitie. Als familiebedrijf vind ik het belangrijk Nederland schoon achter te laten voor de volgende generaties.” René werkt samen met zijn zoon Connor (projectmanager) en zijn dochter Emma (projectontwikkelaar) aan het ontwikkelen van zonneparken.

Wat TPSolar onderscheidt? Snelheid van handelen, inventiviteit en innovatie. “We zijn niet de grootste partij om mee samen te werken, wel de fijnste.”