Logo

Campagne ‘Daar krijg je energie van’ en de Open Energiedag

Zon, wind, warmte en meer. Daar krijg je energie van.

Met deze slogan heeft de Nederlandse Vereniging Duurzame Energie (NVDE) begin juli, samen met onder andere Holland Solar en EnergieSamen, de campagne ‘Daar krijg je energie van’ gelanceerd. Het doel van de campagne is om de kennis en (lokaal) enthousiasme voor de energietransitie te versterken. Met goed onderbouwde informatie en praktijkvoorbeelden, willen de betrokken organisaties laten zien waar de duurzame energiesector allemaal aan werkt.

Een belangrijk onderdeel van de campagne is de website https://www.daarkrijgjeenergievan.nl. Hier staan antwoorden op veel voorkomende vragen over zonne- en windenergie, duurzame warmte, participatie en meer. Ook is er een lijst aan zogeheten praktijkvoorbeelden opgesteld van duurzame projecten met aandacht voor participatie door omwonenden en met oog voor landschap en natuur. De website is interessant voor (lokale) beslissers, bedrijven en betrokken burgers.

Een onderdeel van de campagne is de Open Energiedag op 11 September 2021. Tijdens deze dag openen duurzame energieprojecten de deuren om zo een breed mogelijk publiek kennis te laten maken met een project op het gebied van duurzame energie.

Ons Zonnepark Armhoede is te zien op de website als praktijkvoorbeeld en maakt ook uit onderdeel van deze open Energiedag. Komt u ook een kijkje nemen op dit zonnepark? Aanmelden hoeft niet! Mocht u van te voren al het één en ander willen weten, bekijk dan vooral het artikel ‘Zonnepark Armhoede: van vuilstort naar zonnepark’.