Logo

Informatiebord en picknicktafel geplaatst bij Zonnepark Berkelweide

3 januari 2023

Zonnepark Berkelweide levert groene stroom aan 2.700 huishoudens van de gemeente Lochem. Het zonnepark ligt op een ideale locatie, namelijk direct naast de netaansluiting. Daarnaast ligt het zonnepark aan een veel gebruikt fietspad langs de Kanaaldijk, waardoor de vraag ontstond naar een picknicktafel en een informatiebord. Op deze manier kunnen fietsers even uitrusten en zich laten informeren over het zonnepark.

Voor fietsers en wandelaars is afgelopen jaar een rustpunt gecreëerd door middel van een picknicktafel aan het fietspad langs de Kanaaldijk. Ernaast is ruimte gemaakt voor een informatiebord, met een plattegrond, weetjes en bijzonderheden over Zonnepark Berkelweide. TPSolar hoopt zo voorbijgangers meer inzichten te geven in dit duurzame energieproject. Zo kan men lezen over het natuurherstel, de proeftuin met agrarische toepassingen tussen en onder de panelen en over de testomgeving met honderden zogeheten bifacial (lees: meer licht doorlatende) zonnepanelen.

Tijdens het plaatsen van het informatiebord en de picknicktafel zijn er al verschillende geïnteresseerden komen kijken bij de plattegrond. TPSolar hoopt op deze manier de fietstocht of wandeling langs het zonnepark informatiever te maken!