Logo

Officiële opening Zonnepark Lungendonk op woensdag 25 mei: kom ook kijken!

Zonnepark Lungendonk in Someren levert al een aantal maanden groene stroom aan het net. Op woensdag 25 mei a.s. van 16:00 tot 19:00 is de officiële feestelijke opening van het zonnepark.

Zonnepark Lungendonk
Het zonnepark ligt dichtbij het Brabantse dorp Lierop, op een perceel aan de Lungendonk, in de gemeente Someren. Het zonnepark is in totaal 11 hectare groot en wekt 12 MWp aan groene energie op. Dit staat ongeveer gelijk aan het energieverbruik van 3.300 Somerense huishoudens. Samen met de hulp van verschillende lokale- en regionale bedrijven is het zonnepark aan de Lungendonk gerealiseerd.

Verduurzamen én vergroenen
Het zonnepark levert naast het opwekken van zonnestroom ook een bijdrage aan de biodiversiteit. Het beleid van de gemeente Someren stelt dat minimaal 10% van het perceel van een zonnepark moet worden ingezet voor de landschappelijke inpassing. Zonnepark Lungendonk voldoet ruimschoots aan deze voorwaarde, door in totaal 23% van het perceel in te zetten voor de groeninrichting. Verduurzamen en vergroenen gaan bij dit zonnepark hand in hand. Wilt u weten hoe dat eruit ziet? Kom dan op woensdag 25 mei a.s. tussen 16:00 en 19:00 een kijkje nemen op Zonnepark Lungendonk!

Feestelijke opening
Om de verduurzaming en vergroening van de gemeente Someren te vieren, organiseert TPSolar op 25 mei tussen 16:00 en 19:00 een feestelijke opening. Tijdens de gehele opening staat er een lokale cateraar klaar met een hapje en een drankje. Ook zullen er rondleidingen op het zonnepark plaatsvinden.

Praktische informatie
Zonnepark Lungendonk is te vinden aan Lungendonk 20, 5715PA, in Lierop. Bij het zonnepark is een beperkt aantal parkeerplaatsen beschikbaar. Indien mogelijk willen wij u daarom vriendelijk verzoeken om met de fiets (of lopend) te komen. Naast dat dit een duurzame keuze is, geeft dit ook minder verkeersoverlast voor de buurt.

De rondleiding zal over het gehele terrein zijn, tussen de zonnepanelen en de groenstroken door. Zorg voor goede (wandel)schoenen en een lange broek. TPSolar hoopt uiteraard op een zonnige dag, maar zal ook rekening houden met mogelijk slecht weer.

Wij zien u graag op woensdag 25 mei!