Logo

Subsidie toegekend voor eco-certificering

Samen met de Wageningen University & Research, TNO, Eelerwoude, NL Greenlabel, en 8 provincies hebben 27 leden van Holland Solar, waaronder TPSolar, gezamenlijk een subsidie van €2,6 miljoen euro toegekend gekregen van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland. Deze subsidie wordt gebruikt voor onderzoek naar ecologische meerwaarde van zonneparken.

TPSolar gaat samen met de andere deelnemers van dit project een certificaat ontwikkelen voor zonneparken met ecologische meerwaarde. Projectontwikkelaars en overheden kunnen met dit certificaat aantonen dat zij met hun zonneparken ecologische meerwaarde bieden aan de hand van de gedragscode ‘Zon op land’ van Holland Solar.

Het onderzoeksproject wordt uitgevoerd op 20 bestaande zonneparken.Hier zullen de onderzoekers meten wat het effect is van verschillende beheerbehandelingen en ontwerpvormen van het zonnepark op planten, bodem, insecten, vogels en zoogdieren. TPSolar stelt 2 zonneparken beschikbaar voor het onderzoeksproject. De onderzoekers zijn verbonden aan de Universiteit Wageningen, Wageningen Environmental Research en TNO, waarbij ze nauw samenwerken met Eelerwoude, NL Greenlabel, provincies en de betrokken projectontwikkelaars.

Lees hier het nieuwsbericht op Holland Solar voor meer informatie: https://hollandsolar.nl/nieuws/i888/2-6-miljoen-euro-subsidie-voor-onderzoek-naar-eco-certificering-zonneparken