Logo

Succesvolle eerste Open Energiedag op Zonnepark Armhoede

Tijdens de allereerste Open Energiedag afgelopen zaterdag konden geïnteresseerden overal in Nederland duurzame energieprojecten bezoeken. Ook Zonnepark Armhoede in Lochem opende die dag de deuren tussen 10:00 en 14:00 uur. Het hele team van TPSolar was op de voormalig vuilstortplaats aanwezig om geïnteresseerden rond te leiden over het zonnepark en vragen te beantwoorden. Het was een geslaagde eerste Open Energiedag!

De open dag was een groot succes. De opkomst was hoog, in totaal bijna 80 personen, zowel jong als oud. Allemaal waren zij nieuwsgierig om te weten te komen hoe zo’n zonnepark er van dichtbij uit ziet. Daarnaast hadden zij vragen over wat er zoal komt kijken tijdens de ontwikkeling, bouw en onderhoud van een zonnepark. Geen vraag was te gek en hierdoor ontstonden er gedurende de dag interessante gesprekken.

Op de voormalige vuilstortplaats, stond bij ontvangst een koffiebar die aan de bezoekers alle soorten koffie, thee en speciale TPSolar cupcakes serveerde. De eerste dertig bezoekers ontvingen bovendien een duurzame goodiebag.

Om het half uur vertrok er een rondleiding dwars over het zonnepark heen, over de afval ‘berg’ en langs de ingerichte ecologische zone met bijenhotels en bloemrijk grasland. Erik Wieffer, eigenaar van TPSolar, leidde zaterdag tientallen mensen rond. Na afloop concludeerde hij: ”Het was een breed, gemengd gezelschap met goede inhoudelijke vragen. De combinatie van duurzame energie op een stortplaats werd positief ontvangen. Ik vond het heel mooi dat bezoekers ons vertelden dat wij trots kunnen zijn op het realiseren van dit zonnepark in Lochem.”

Het team van TPSolar kijkt terug op een zeer geslaagde dag. Wij willen iedereen bedanken voor hun komst en interesse in Zonnepark Armhoede. We hopen geïnteresseerden volgend jaar weer te mogen ontvangen!