Logo

TPSolar en alumnivereniging Engineers of Innovation gaan samenwerking aan

Met trots kondigt TPSolar de samenwerking aan met Engineers of Innovation. Deze alumnivereniging aan de Hogeschool van Amsterdam is opgericht in 2016 en richt zich op studenten met een specialisatie op het gebied van engineering. Zo zijn er onder de leden bijvoorbeeld oud-studenten van de opleiding Elektrotechniek, Engineering Design and Innovation en Technische Bedrijfskunde. Het doel van de alumnivereniging is om leden een platform aan te bieden waarop kennis kan worden uitgewisseld en waar er samen kan worden gewerkt aan nieuwe innovatieve technieken op het gebied van duurzame energie.

Samenwerking en kennisuitwisseling zijn belangrijke thema’s binnen de energietransitie. TPSolar en Engineers of Innovation delen daarnaast dezelfde passie en drijfveer om een bijdrage te leveren aan de verduurzaming van Nederland. Een partnership was om deze redenen dan ook heel logisch. Naast het delen van kennis en ervaringen, hoopt TPSolar vooral ook een steentje bij te kunnen dragen aan de activiteiten van de vereniging.

Het project waar de vereniging momenteel aan werkt is een zonneboot. Met deze boot doen zij mee aan races, zoals de Solar Sport One, Monaco Solar en de Energy Boat Challenge. De boot is door de leden van de vereniging zelf gebouwd. Na elke race proberen zij de boot zo goed als mogelijk te optimaliseren.

De vereniging zegt op haar beurt over de samenwerking met TPSolar: “Wij zijn altijd op zoek naar partners die net als ons innovatie en groene energie promoten. TPSolar is daarin een unieke partner omdat zij niet alleen bijdraagt, maar zich ook actief inzet voor een groenere toekomst. Als vereniging zien wij veel overeenkomsten tussen de passie en drijfveer van onze leden en TPSolar als familiebedrijf. Met deze samenwerking hopen wij meer mensen te kunnen informeren over de mogelijkheden en toekomst van zonne-energie. Wij kijken uit naar deze zonovergoten samenwerking.”

Voor meer informatie over de Engineers of Innovation: https://engineersofinnovation.nl