Logo

TPSolar haalt bijna 4 miljoen euro op via ZonnepanelenDelen

TPSolar heeft als doel om de komende jaren een portfolio van 500MW aan zonneparken te ontwikkelen. Om dit doel te behalen zijn wij dit jaar een samenwerking gestart met investeringsplatform ZonnepanelenDelen. Via 3 investeringsrondes konden investeerders door middel van een senior obligatielening vanaf 2.500 euro instappen en meeprofiteren van de opbrengsten van groene energie. Door te investeren kan men zo bijdragen aan een duurzame toekomst. De derde ronde is op maandag 12 december gesloten. In totaal hebben particuliere investeerders via ZonnepanelenDelen voor bijna 4 miljoen euro geïnvesteerd in TPSolar.

De eerste en tweede investeringsrondes gingen rap: in recordtijd werd er voor 2 miljoen euro geïnvesteerd in TPSolar. De derde investeringsronde had als doel om nog eens in totaal 2 miljoen euro op te halen. Door de stijgingen op de rentemarkt heeft TPSolar voor deze ronde uiteindelijk nog een competitief bod gedaan door de rente voor de deze tranche te verhogen naar 5% per jaar. De derde ronde is nu ook gesloten. René Hendriks, directeur TPSolar, is blij met dit resultaat. “Dat wij bijna 4 miljoen euro hebben opgehaald verspreid over nog geen half jaar tijd laat duidelijk zien dat men begaan is met de verdere uitrol van duurzame energie projecten en dat zij groene investeringen wil doen.”

Meer zonne-energie projecten
Met behulp van het opgehaalde bedrag van in totaal bijna 700 ZonneDelers kan TPSolar de komende jaren een portfolio van 500MW aan zonneparken verder ontwikkelen. Zo wordt het bedrag gebruikt om de voorbereidende kosten te dekken van het ontwikkelen van zonneparken, zoals het verkrijgen van omgevingsvergunningen en het reserveren van netaansluitingen. TPSolar heeft al 6 zonneparken met succes gerealiseerd: in Uden, Zeewolde, Dordrecht, Someren en 2 in Lochem. Hiermee worden al circa 15.000 Nederlandse huishoudens van groene stroom voorzien. De komende jaren worden dat er meer, mede door de opgehaalde financiering. Hendriks: “Een mooie ontwikkeling, want op deze manier versnellen wij samen met Nederlandse investeerders de energietransitie.”

Beweegredenen van ZonneDelers om mee te doen aan de derde investeringsronde van TPSolar zijn onder andere:

☀️ T.: Wij vinden het belangrijk te investeren in het behoud en de toekomst van onze planeet, voor onze kinderen!

☀️ R.J.: Meer duurzame energie

☀️ R: Ik investeer graag in een combinatie van redelijk rendement, duurzame bestemming, en een duidelijk, concreet, nuttig product.

☀️ W.G.: De projectdoelstellingen en de condities zijn aantrekkelijk.

☀️ R.W.M.: Iets terug doen voor het moois de natuur ons geeft.

Zie ook: https://solarmagazine.nl/nieuws-zonne-energie/i28569/tpsolar-haalt-bijna-4-miljoen-euro-op-voor-ontwikkelen-nieuwe-zonneparken