Logo

TPSolar helpt bij ‘zonnebloemlint’ in Lochem

Ruim 200 burgers en agrariërs hebben samen met 8 bedrijven meegedaan aan een crowdfundingsactie voor een 16,5 kilometer lang zonnebloemlint in Lochem. TPSolar is één van de hoofdsponsors van dit initiatief.

Elk zonnepark-initiatief is anders en bij elk project zijn er verschillende manieren waarop de participatiemogelijkheden kunnen worden ingevuld. Voor Zonnepark Berkelweide heeft TPSolar onder andere ervoor gekozen om het lokale initiatief “Zonnebloemlint” financieel te steunen. Met dit initiatief kunnen 30 Lochemse boeren de biodiversiteit een handje helpen door langs hun maïsvelden een lint van zonnebloemen te zaaien.

Het Zonnebloemlint valt onder de verantwoordelijkheid van de agrarische natuurvereniging ‘t Onderholt en beoogt tientallen kilometers zonnebloemen te zaaien rondom maisvelden in de gemeente Lochem. Uit ecologisch onderzoek is gebleken dat dit zonnebloemlint niet alleen een meerwaarde heeft voor bijen en andere bestuivers, maar ook een flinke bijdrage levert aan de biodiversiteit in het gebied.

U kunt ook een steentje bijdragen aan dit initiatief, want de crowdfundingsactie voor 2021 is inmiddels geopend voor een nieuw lint van zonnebloemen door gemeente Lochem én Bronckhorst. Meer informatie over het Zonnebloemlint kunt u vinden op de website, via: https://zonnebloemlint.nl/

Meer informatie over de crowdfundingsactie van 2020 kunt u vinden op:
https://www.lochemsnieuws.nl/zonnebloemlint-dankzij-crowdfunding-nu-165-kilometer-lang/