Logo

TPSolar laat Zeewoldenaren met voorrang mee-profiteren van Zonnepark Bloesemlaan

31 mei 2023

Zonnepark Bloesemlaan in Zeewolde levert al een aantal maanden groene stroom aan het net. Op woensdag 24 mei 2023 vond de officiële feestelijke opening van het zonnepark plaats. Tijdens de ontwikkeling, bouw en realisatie hebben verschillende lokale en regionale bedrijven geholpen. Nu wil TPSolar de inwoners van Zeewolde graag als eerste de kans geven om te investeren in Zonnepark Bloesemlaan, zodat zij kunnen profiteren van de in dit zonnepark opgewekte stroom.

De inwoners van gemeente Zeewolde krijgen de komende drie weken voorrang bij de uitgifte van de ZonneDelen op het platform van ZonnepanelenDelen. Investeren in dit zonnepark is de ideale kans voor huishoudens die zelf geen mogelijkheid hebben om zonnepanelen op het dak te plaatsen. En voor degenen die willen bijdragen aan, en profiteren van, lokaal geproduceerde duurzame energie. Mee-profiteren kan al vanaf €25 met een looptijd van 15 jaar. Meer informatie of mee-profiteren kan via www.zonnepanelendelen.nl/bloesemlaan.

De investering in het kort

Het doel van TPSolar is om zoveel mogelijk Zeewoldenaren mee te kunnen laten profiteren van de opgewekte stroom van het zonnepark in hun gemeente!

Zonnepark Bloesemlaan

Het zonnepark bestaat uit ruim 15.000 panelen en wekt groene stroom op voor 2.500 huishoudens. Extra mooi aan dit project is dat er, naast een bijdrage aan de verdere verduurzaming van de gemeente Zeewolde, ook wordt ingezet op het verhogen van de biodiversiteit en multifunctioneel ruimtegebruik. Zo worden er verschillende bijenhotels geplaatst en is er bloem- en kruidenrijk grasland ingezaaid om zo een fijne plek te bieden aan verschillende insecten zoals bijen en vlinders. Daarnaast is er een plan ontwikkeld om onder de zonnepanelen shiitake paddenstoelen te kweken. Deze vorm van multifunctioneel ruimtegebruik zorgt ervoor dat er op deze grond nog steeds voedsel wordt geproduceerd.