Logo

TPSolar schenkt bijenhotel aan bijvriendelijkste gemeente

Gemeente Zuidplas is door Nederland Zoemt verkozen tot bijvriendelijkste gemeente van 2021. Op 5 november, tijdens de landelijke Natuurwerkdag, heeft wethouder Jan Willem Schuurman de prijs in ontvangst genomen. De gemeente voldoet aan alle criteria voor een bijvriendelijke gemeente, het is een veilige en voedselrijke thuishaven voor wilde bijen.

De bijvriendelijkste gemeente-verkiezing vond dit jaar voor de vierde keer plaats. TPSolar is partner van Nederland Zoemt en wilde daarom ook graag een steentje bijdragen. Daarom heeft TPSolar als cadeau één van haar bijenhotels aan de gemeente Zuidplas geschonken. Dit bijenhotel hebben wij zelf ontworpen.

Verder kreeg de gemeente bloembollen en bijvriendelijke planten cadeau. Op deze manier wordt er in de gemeente Zuidplas nog een speciaal plekje ingericht met het oog op de wilde bij. Na de prijsuitreiking gingen 28 basisschoolkinderen samen met enkele buurtbewoners en vrijwilligers aan de slag om de bloembollen en planten meteen in te planten.