Logo

VIDEO: lokale bedrijven helpen bij de realisatie van Zonnepark Lungendonk

Bij het ontwikkelen van zonneparken gaat TPSolar altijd opzoek naar lokale ondernemers en bedrijven in de buurt van het zonnepark die op verschillende manieren kunnen helpen bij bouw-, beheer- en onderhoudswerkzaamheden. Specifiek gaat TPSolar daarin opzoek naar lokale partners waar een langdurige samenwerking mee kan worden aangegaan. Het zonnepark staat er namelijk ongeveer 25 jaar lang. Gedurende die exploitatietermijn is het prettig om snel te kunnen schakelen met bedrijven in de buurt van het zonnepark, bijvoorbeeld voor elektrotechnische werkzaamheden of voor het bijhouden van de landschappelijke inpassing.

Ook Zonnepark Lungendonk in de gemeente Someren is met de hulp van lokale- en regionale bedrijven gerealiseerd.

Tijdens de bouw van het zonnepark verzorgde een restaurant in Lierop de volledige catering met behulp van duurzame producten uit de streek. Een elektrotechnisch familiebedrijf uit Helmond verzorgde de beveiliging en de elektrische aansluiting tijdens de bouw en zal de komende jaren zorgen voor onderhoudswerkzaamheden van de technische installatie. Daarnaast is een landschapsinrichtingsbedrijf uit Geldrop de partner van TPSolar op het gebied van natuurbeheer, cultuurtechniek en groenvoorziening.

Zonnepark Lungendonk in Someren levert sinds eind 2021 groene stroom aan het net en heeft een grootte van 11 hectare. Het zonnepark levert naast het opwekken van zonnestroom ook een bijdrage aan de biodiversiteit, door in totaal 23% van het perceel in te zetten voor de groeninrichting. Op woensdag 25 mei wordt het zonnepark feestelijk geopend. De lokale ondernemers en bedrijven die hebben geholpen tijdens de realisatie van het zonnepark, zullen ook tijdens de opening aanwezig zijn.

Bent u benieuwd naar wat de lokale bedrijven zelf te vertellen hebben over hun bijdrage aan de ontwikkeling van Zonnepark Lungendonk? Bekijk dan de video: