Logo

Video: lokale bedrijven helpen met de realisatie en het onderhoud van een zonnepark

Bij het ontwikkelen van zonneparken gaat TPSolar altijd opzoek naar lokale ondernemers en bedrijven in de buurt van het zonnepark die op verschillende manieren kunnen helpen bij bouw-, beheer- en onderhoudswerkzaamheden. Specifiek gaat TPSolar daarin opzoek naar lokale partners waar een langdurige samenwerking mee kan worden aangegaan. Het zonnepark staat er namelijk ongeveer 25 jaar lang. Gedurende deze 25 jaar is het prettig om snel te kunnen schakelen met bedrijven in de buurt van het zonnepark, bijvoorbeeld met technische werkzaamheden of het groenbeheer. 

Ook Zonnepark Lungendonk in de gemeente Someren is is gerealiseerd en wordt onderhouden met de hulp van verschillende lokale en regionale bedrijven. Zo verzorgde een restaurant uit Lierop alle catering tijdens de bouw. Een bedrijf uit Geldrop heeft alle grondwerken en groenvoorzieningen uitgevoerd en gaat deze laatste ook langdurig onderhouden. Een elektrotechnisch familiebedrijf uit Helmond verzorgde de beveiliging tijdens de bouw. Een bedrijf uit Uden voert grote delen van het elektrotechnische onderhoud uit.

Bent u benieuwd naar wat de lokale bedrijven zelf te vertellen hebben over hun bijdrage aan de ontwikkeling van Zonnepark Lungendonk? Bekijk dan de video:

Ben je benieuwd naar andere mogelijkheden waarop omwonenden meeprofiteren van een zonnepark? Lees dan ons artikel in de Kennisbank.