Logo

Video: TPSolar bouwt haar zonneparken zelf

22 februari 2024

TPSolar ontwikkelt niet alleen, maar bouwt (en beheert) ook haar eigen zonneparken. In september 2023 zijn wij begonnen met de bouw van twee zonneparken in Beuningen: zonnepark Ficarystraat en zonnepark Schoenaker. De zonneparken zijn samen 20 hectare groot en hebben gezamenlijk een vermogen van 25 MW. Dat is groene stroom voor 7.500 huishoudens. Het is de eerste keer dat TPSolar twee zonneparken tegelijkertijd bouwt.

Na een lange voorbereidingsfase en een regenachtige herfst en winter zitten we nu in de afrondende fase van de bouw van onze zonneparken in Beuningen. De onderconstructies zijn geplaatst, zonnepanelen zijn gemonteerd, de elektrotechnische infrastructuur (transformatoren, omvormers en bekabeling) zijn geïnstalleerd. En dat alles tweemaal.

Lennart van Daal, constructiemanager bij TPSolar, heeft afgelopen maanden het bouwproces op twee plekken tegelijk in goede banen geleid. Hoe werkt de bouw van zo’n zonnepark? Waarom hebben we gekozen om de twee zonneparken tegelijkertijd te bouwen? Bekijk nu de onderstaande video de bouw van twee zonneparken en de rol van Lennart als constructiemanager: