Zonnepark Vijfhuizerweg

Schermafbeelding 2022-05-23 om 09.47.42.png
fase 1.png

Gemeente Haarlemmermeer

Gemeente Haarlemmermeer wil in 2050 energieneutraal zijn. Om dit te behalen moeten er een aantal belangrijke stappen worden gezet. De gemeente zet daarom in op energiebesparing en zonnepanelen op daken, maar ook op grootschalige duurzame energieprojecten, zoals zonneparken.

​Het bouwen van zonneparken wil de gemeente vooralsnog beperken tot één gebied in de Haarlemmermeer. Op 14 mei 2020 is het zogeheten “Zonnecarré”, het gebied rondom Schiphol, door de gemeenteraad aangewezen als zoekgebied voor zonne-energie. Het doel van de gemeente is om hier 300 hectare aan zonneparken te realiseren voor 2030.

Unknown.png


Het Zonnecarré, zoekgebied voor zonne-energie

Initiatief TPSolar 

Tot en met 31 oktober 2021 konden initiatieven binnen het Zonnecarré zich aanmelden bij de gemeente Haarlemmermeer. TPSolar heeft in deze periode een initiatief bij de Vijfhuizerweg aangemeld. Daarna vond bij de gemeente een loting en een globaal haalbaarheidsonderzoek plaats. Begin maart ontving TPSolar het bericht dat wij geselecteerd zijn en door mogen met de volgende stap. Samen met omwonenden, de gemeente en andere belanghebbenden wil TPSolar het zonnepark in 2022 verder vorm gaan geven.

 

Wilt u ook geïnformeerd worden en/of meedenken over Zonnepark Vijfhuizerweg? 

Dat kan! TPSolar streeft ernaar om omwonenden nauw te betrekken bij haar projecten door hun adviezen en ideeën mee te nemen over het ontstaan van meerwaarde, het ontwerp en andere punten die zij belangrijk vinden.

 

  • Een gesprek bij u thuis;

  • Een gesprek bij ons op kantoor (ons hoofdkantoor zit in Lijnden);

  • Eerste informatiebijeenkomst bij Dorpshuis de Vluchthaven op 10 mei 2022;

 

Stuur een e-mail naar info@tpsolar.nl of neem telefonisch contact met ons op via 023 741 01 44 om u hiervoor aan te melden.

 

Eerste informatiebijeenkomst 10 mei 2022 

Op 10 mei 2022 organiseerde TPSolar een eerste informatiebijeenkomst om omwonenden te informeren en in gesprek te gaan over het ontwerp van het zonnepark en hoe de omgeving kan participeren en meeprofiteren.

Bekijk hier alle informatie zoals getoond tijdens de informatiebijeenkomst op 10 mei:

 ☀️ Uitnodiging informatiebijeenkomst

☀️ Presentatie informatiebijeenkomst

☀️ Landschappelijk plan Vijfhuizerweg

☀️ Verslag informatiebijeenkomst

Contact

Heeft u een vraag omtrent

Zonnepark Vijfhuizerweg in Haarlemmermeer? 

Of zou u willen participeren in dit project? 

Neem dan contact op met

projectontwikkelaar Rose Concolato

rose.concolato@tpsolar.nl of 023 741 01 44

2020_07_16_0515.jpg