top of page
Zoeken
  • TPSolar

SDE++ Subsidie voor Zonnepark Vluchtoord II in UdenTPSolar heeft vanuit de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) toekenning van de SDE++ Subsidie voor Zonnepark Vluchtoord II in Uden verkregen. Vorig jaar werd voor Zonnepark Vluchtoord, op een voormalige stortplaats, ook de omgevingsvergunning en SDE+ subsidie toegekend. TPSolar is voornemens om Zonnepark Vluchtoord I en Vluchtoord II gelijktijdig te realiseren.


Het zonnepark is gelegen tegen de voormalige stortplaats aan de Vluchtoordweg en aan de rand van bedrijventerrein Vluchtoord. Met dit zonnepark zal er 9 MWp aan groene stroom worden opgewekt. Ter vergelijking, dit staat gelijk aan het verbruik van in totaal 2.600 huishoudens.


Zonnepark Vluchtoord II heeft een aantal unieke aspecten:

● Door middel van een pilot zal het zonnepark worden gecombineerd met een agrarische toepassing. Op deze manier wordt de grond niet alleen gebruikt voor het opwekken van duurzame energie, maar blijft de grond ook (deels) agrarisch in gebruik.

● Met de beoogde inrichting worden er verschillende maatregelen getroffen om een positieve bijdrage te leveren aan het verbeteren van de biodiversiteit en de leefomgeving van de das en de uil.


Zonnepark Vluchtoord II is het derde zonnepark-project van TPSolar in gemeente Uden. In 2018 realiseerden wij al Zonnepark Hoogveld-Zuid. Gezamenlijk zullen de drie zonneparken van TPSolar een substantiële bijdrage leveren aan de ambitie van Gemeente Uden om in 2035 energieneutraal te zijn.


29 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page