Logo

SDE ++ Subsidie voor twee zonneparken in Beuningen

TPSolar heeft vanuit de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) toekenning van de SDE++ Subsidie voor Zonnepark Schoenaker en Zonnepark Ficarystraat in Beuningen verkregen. Met deze twee zonneparken zal er circa 30 MW aan duurzame energie worden opgewekt. Ter vergelijking, dit staat gelijk aan het verbruik van 8.300 Beuningse huishoudens.

Zonnepark Schoenaker biedt ruimte aan ongeveer 22.000 zonnepanelen. Dit zonnepark zal zorgvuldig landschappelijk worden ingepast en houdt rekening met de ruimtelijke structuur van het kommengebied. Daarnaast heeft TPSolar in samenspraak met de gemeente een lokale kunstenaar benaderd voor het maken van een kunstwerk aan de noordzijde van het zonnepark.

Zonnepark Ficarystraat zal bestaan uit 23.800 panelen. Ook dit zonnepark zal zorgvuldig landschappelijk worden ingepast. Verder zal er verschillende vegetatie worden aangebracht om een leefgebied te creëren voor inheemse bijen, insecten en akkervogels. Daarnaast zal de zuidkant van het plangebied ingericht worden voor experimentele paddenstoelenteelt.

Bent u benieuwd naar meer informatie over deze twee zonneparken? Neem een kijkje op onze website: https://www.tpsolar.nl/toekomstige-projecten.