Logo

TPSolar ontvangt investeerders van ZonnepanelenDelen op zonnepark Bloesemlaan

13 juni 2023

Op woensdag 24 mei jl. opende TPSolar de deuren van Zonnepark Bloesemlaan voor de investeerders van ZonnepanelenDelen. Dit deed TPSolar zowel om de goede samenwerking met het investeringsplatform te benadrukken, als ook om de investeerders die via het platform in TPSolar zelf of in haar zonnepark-projecten geïnvesteerd hebben rond te leiden. De bezoekers liepen via de perenbomen van de betrokken fruittelers naar de achterkant van het zonnepark, waar de grazende schapen tussen de panelen te zien waren. Samen met het team van ZonnepanelenDelen en TPSolar en de circa 50 ZonneDelers werd de middag één groot succes!

De verschillende ZonneDelers werden verwelkomd met een praatje van zowel Sven Pluut (directeur ZonnepanelenDelen) als Connor Hendriks (projectmanager TPSolar). “Na een aantal jaren gestopt te hebben in het ontwikkelen en realiseren van dit zonnepark, vind ik het ontzettend mooi dat ik hier vandaag met jullie sta. Bedankt voor jullie vertrouwen en investeringen in TPSolar.” Aldus Connor, wie ook zijn eerste ‘eigen’ zonnepark vierde. In 2017 heeft Connor namelijk de eerste gesprekken gevoerd met fruittelers Roy en Angenita Gieling over een zonnepark als aanvulling op de bedrijfsvoering van hun fruitteeltbedrijf.

Rondleidingen op het zonnepark

De aanwezigen konden genieten van koffie, thee, perensap en mini cupcakes, versierd met zonnetjes, schapen, bloemen, bijtjes en zonnepanelen. Nadat een aantal gedetailleerde vragen van de aanwezigen plenair waren beantwoord, was het tijd voor verschillende rondleidingen. Er kon gekozen worden uit rondleidingen met de focus op biodiversiteit en ecologie, en een rondleiding met de focus op de techniek van het zonnepark. Beide rondleidingen werden druk bezocht, waaronder de rondleiding die gegeven werd door Emma Hendriks, projectontwikkelaar bij TPSolar. “Ik vond het ontzettend leuk om een rondleiding te geven aan mensen met een affiniteit voor zonne-energie. Bijna alle aanwezigen waren nog nooit op een zonnepark geweest en gaven achteraf aan helemaal niet te weten hoe een zonnepark ook een bijdrage kan leveren aan het stimuleren van biodiversiteit en ecologie. Heel leuk dat ik men daar een beetje wijzer over heb mogen maken!”.

Ook Peter Segaar van het Twitteraccount PolderPV was aanwezig en liet het volgende weten aan zijn volgers:

Bezoek zonnepark speciaal voor investeerders

TPSolar en ZonnepanelenDelen wilden investeerders bedanken door hen te ontmoeten en rond te leiden op een zonnepark. Sven is erg tevreden als hij terugkijkt op woensdagmiddag 24 mei. “Het was een geslaagde dag. Wij zijn blij dat TPSolar de tijd en moeite nam om dit te organiseren en hun zonnepark open te stellen voor investeerders. Veel ZonneDelers waren nog nooit op een zonnepark geweest, dus het was erg leuk om elkaar op deze manier te ontmoeten.”

De aanwezigen waren afkomstig van verschillende investeringsprojecten. Zo kunnen ze via het platform van ZonnepanelenDelen geïnvesteerd hebben in het portfolio aan toekomstige zonneparken van TPSolar of in de al bestaande zonneparken van TPSolar. Daarnaast waren er ook investeerders aanwezig die in het bedrijf ZonnepanelenDelen geïnvesteerd hebben.

Investeren in Zonnepark Bloesemlaan

Vanaf woensdag 14 juni om 13:00 uur is het via de website ZonnepanelenDelen mogelijk om te investeren in Zonnepark Bloesemlaan. Sinds woensdag 24 mei jl. was er al de mogelijkheid voor de inwoners van Zeewolde om -met voorrang- mee te kunnen profiteren van het zonnepark bij hen in de buurt.

Speciaal bij dit project:

☀️ Meedoen kan al vanaf €25!

☀️ Verwacht rendement is gemiddeld 4% per jaar

☀️ Duurzame investering met 15 jaar looptijd

☀️ Ieder jaar wordt 1/15e deel van de inleg afgelost

☀️ Geen bouwrisico: het project produceert al zonne-energie

Een aantal aanwezige ZonneDelers gaf achteraf aan – met de kersverse achtergrond informatie over het zonnepark op zak – graag te willen investeren in het project. Meer informatie of mee-profiteren kan via:

https://zonnepanelendelen.nl/project/bloesemlaan/