Logo

UPDATE: ZonneDelen Zonnepark Transberg 100% ingevuld!

In het nieuwsbericht van 29 maart informeerden we u over de mogelijkheid om via ZonnepanelenDelen.nl te investeren in ‘ZonneDelen’ van Zonnepark Transberg in Dordrecht. In een kleine maand tijd zijn alle ZonneDelen vergeven. Door bijna 800 investeerders is het streefbedrag van 800.000 euro bereikt.

Het enthousiasme van het snel groeiende aantal ZonneDelers heeft ook de lokale media gehaald. Dordt Centraal meldde namelijk dat er grote interesse is om te participeren in Zonnepark Transberg. Het zonnepark is gebouwd op de grond van een oude vuilstortplaats, heeft een SDE+ subsidie voor 15 jaar en bestaat uit 21.560 zonnepanelen. Omdat het zonnepark al in productie is kunnen ZonneDelers direct profiteren van de opgewekte zonne-energie.

Wat is de achterliggende motivatie van deze ZonneDelers?

Op de site van Zonnepanelendelen worden de beweegredenen van de ZonneDelers bijgehouden. Een greep uit deze reacties zijn o.a.:

Mh: “Omdat de wereld groener moet worden en omdat jullie de coolste schapen ooit hebben (gevlekt net als een koe)”

Anoniem: “Draag graag bij aan een duurzame toekomst en heb zelf geen mogelijkheid om zonnepanelen te leggen.”

Anoniem: “Groene aanvulling voor ons pensioen”

Anoniem: “De energie-transitie maken we samen!”

Anoniem: “Wij kunnen voorlopig zelf geen zonnepanelen plaatsen. Zo dragen wij toch ons steentje bij aan de verduurzaming.”

Lb: “Mijn zonnetje 🌞 bijdragen aan de toekomst van onze kleinkinderen”

Anoniem: “Verbeter de wereld, begin gewoon ergens.”

Fp: “Voor een duurzaam Nederland en voor een duurzame wereld voor mijn kinderen en kleinkinderen.”

Wvd: “Een betere wereld achterlaten voor de toekomstige generatie”

Jvp: “Duurzame energie begin van een duurzame wereld..kijk niet wat een ander kan doen, doe zelf (mee)”

Anoniem: “Groene stroom opwekken op een anders niet goed te gebruiken locatie, mooi met die schapen en natuurherstel”

Anoniem: “Ik vind duurzame energie belangrijk, maar wel op een manier die recht doet aan het mooie landschap van Nederland. Dit zonnepark is gebouwd op een voormalige vuilstort. Dat is op een slimme manier omgaan met de ruimte.”

De motivaties zijn erg uiteenlopend maar hebben één ding gemeen: samen voor een duurzame toekomst. Dat is uiteraard waar TPSolar zich graag voor in zet. Het volledige overzicht van de ZonneDelers reacties is te vinden op: https://www.zonnepanelendelen.nl/project/transberg/investors/

Hoe werkt investeren via ZonnepanelenDelen?
Via ZonnepanelenDelen investeer je in ZonneDelen, waarbij je jarenlang profiteert van de opbrengst van een (deel van een) zonnepaneel buiten het eigen huishouden. Net zoals bij zonnepanelen op je eigen huis, is het rendement afhankelijk van de hoeveelheid opgewekte stroom en de dan geldende stroomprijzen. Daarbij krijg je gedurende de looptijd ook je eigen investering weer terug!

8.800 huishoudens hebben zo eerder via 130 grotere zonne-energieprojecten al meer dan 800.000 zonnepanelen mogelijk gemaakt via ZonnepanelenDelen.

Meer informatie op: https://www.zonnepanelendelen.nl/.