Logo

TPSolar geeft investeerders een kijkje achter de schermen

29 februari 2024

In 2022 en 2023 haalden wij met behulp van een crowdfunding campagne via ZonnepanelenDelen is in een crowdfunding campagne via ZonnepanelenDelen 5 miljoen euro op voor de verdere ontwikkelingen van onze zonnepark projecten. Investeerders krijgen jaarlijks een vaste rente uitgekeerd, maar ook een kijkje achter de schermen bij TPSolar.

Het bedrag van 5 miljoen dat in ons bedrijf geïnvesteerd is, gebruiken wij voornamelijk om onze zonne-energieprojecten verder te ontwikkelen. Voordat een zonnepark er staat, zijn er al veel hoge ontwikkelkosten. Denk bijvoorbeeld aan benodigde vooronderzoeken op het gebied van landschap, bodem en ecologie, maar ook aan kosten voor het realiseren van de uiteindelijke netaansluiting. Dankzij het opgehaalde bedrag kunnen wij een groot deel van deze voorbereidende kosten dekken én onze projecten dus verder ontwikkelen.

Onderstaand een greep uit de mijlpalen die wij sinds juni 2022 hebben behaald:

TPSolar is erg dankbaar voor deze investeringen! Om de ZonneDelers een kijkje achter de schermen te geven van de zaken waaraan wordt gewerkt, hebben wij in mei 2023 onze investeerders uitgenodigd voor een rondleiding en hebben wij deze week een uitgebreide update gemaakt. Zo hebben wij onder andere dankzij de hulp van deze ZonneDelers de afgelopen tijd voor 6 nieuwe projecten een omgevingsvergunning toegekend gekregen. Dit staat gelijk aan circa 189.300 zonnepanelen en groene stroom voor wel 35.000 huishoudens! Samen versnellen wij op deze manier de energietransitie.